Tanska - Osa I

Allekirjoittanut on palannut kerrassaan ihanalta lomareissulta Tanskattaren luota ja kokee olevan suorastaan virkistynyt ja paljon paremmissa kantimissa kuin alkuviikosta. Maiseman vaihdos tekee aina hyvää.

Ohessa siis kuvakirjana reissun tapahtumia aikajärjestyksessä:


Helsinki-Vantaalla oli nopeasti saatava jotain kurkusta alas, muutoin olisi alkanut heikottamaan koneessa. Kärsin siis lievästä lentopelosta, joten parempi kun vatsassa edes jotain sen sijaan, että ei mitään.


Kööpenhamissa ilmeisesti kannattaa liikkua metrolla tai junalla pois lentokentältä, joten niin mekin sitten Kotinörtin kanssa teimme. Ihana leimattava lippu, jonka kanssa matkustaminen oli kieltämättä helppoa ja nopeaan, eittämättä myös halvempaa kuin taksi.




Olen ollut Tivolissa viimeksi ala-aste ikäisenä enkä valitettavasti päässyt nytkään. Tivolissa rakennettiin joulua, joten se oli valitettavasti juuri nyt kiinni. Onpahan ainakin syy palata siihen maahan. Kotinörtti tosin korvasi Tivolin puutteen todelle herttaisesti, mutta siitä enemmän huomenna aamulla, koska niin kaunis ja ajateltu teko ansaitsee oman merkintänsä.


Ne pyöräilee siellä ihan joka paikkaan. Tosin Tanskan autoverolla (jonka Kotinörtti kiltisti selitti) en ihmettele ollenkaan. Mutta tosiaan siellä on jalkakäytävät, pyöräkaistat ja autotiet. Hyötyliikuntaa, joskin aavistuksen vaarallista jalankulkijoille, osa pyöräilijöistä on aika pelottomia ja väistelee miten sattuu.



Ylemmässä kuvassa raatihuone (muistaakseni, jos ei ole, niin saa korjata) ja alemmassa torni, joka Kotinörtti kuulemma haluaa omaan kotiinsa. Koetin selittää, että se voi olla hankala siirtää matkalaukulla mukaan, mutta ainakin saatiin kuva siitä. Epäilen vahvasti, että tuollaista tornia ei silti tule.



Ne, jotka ovat lukenee Dublinin reissusta kertovan merkintäni muistanevat varmaan tapani bongata kauniita lyhtypylväitä. Niitä oli Köpiksessäkin, mutta huomattavasti vähemmissä määrin kuin Dublinissa. Kauniita ne ovat silti.


Tämän lähemmäksi en turistikauppaa mennyt ja kerrankin en postittanut korttia kenellekään enkä tuonut tuliaisia, koska pääasiallinen tarkoitukseni oli tulla vierailemaan Tanskattareni luona. Oli tuo viikinki peikko silti aika hellyyttävä.




 
Something is Rotten in the State of Denmark.

Väitetään Hamletissa. Vaikka itse ihastuin iki hyvikseni löydettyäni nämä Brittien yhdet suosikkikauppani, niin löysin sen nurjankin puolen: Kiitos Tanskan verotuksen, vaatteet ovat samassa, elleivät jopa kalliimmassa hintaluokassa kuin Suomessa. Tämä ei toki tarkoittanut, ettenkö olisi Nextillä sortunut, mutta jos hinnat olisivat olleet samalla tasolla kuin kauppojen kotimaassa, niin veikkaisin, etä olisin ostanut paljon enemmän kuin nyt.

Jakku: Mexx
Huivi: Stockmann
Paita: YourFace
Hame: Lindex
Kengät: Pertti Pahlmroot

Nopealla vaatteiden vaihdolla oli illalla vielä luvassa ateriointia perinteiseen tapaan leivän parissa. Siinä maassa osataan kyllä tehdä leivästä kovin erilaisia kun mitä yleensä voisi näin Suomalaisena kuvitella leivän olevan. Suuria ja kaikkea muuta kuin leipää annoksessa on todella paljon. On siellä leipääkin jossain.

 
Iltainen Kööpenhamina on kaunis paikka.

Huomenna reissusta lisää, kun jaksan kirjoittaa enemmänkin.

Kommentit