New dress for work.

Kävin eilen läpi syysvaatteitani. Aika kattava valikoima siellä on kaikkea tarvittavaa. Kesällä ostetut mustat suorat housut auttavat pitkälle alaosien kanssa ja paitoja ja puseroita on aika riittämiin (vaikka kaikkea kivaa sinne halajaisin). Silti muutamia puutteita kaapissa on. Suurimpana niistä on töihin sopiva mekko. Kyllä, mekko. Tiedän monen siellä nyt huokaavan, että eikö sinulla ole mekkoja riittämiin? No on... juhliin sopivia sekä kesämekkoja. Tilanne on nimittäin se, että rakas ruskea Monsoonin mekkoni (mm. tässä postauksessa puettu kahdella tavalla) on auttamattomasti siinä kunnossa, ettei sitä voi enää töihin laittaa (jo tuolloin kesäkuussa olin aloittanut uuden mekon etsinnän). Kolmen vuoden ahkeran käytön (ja pesun) jälkeen sen kangas alkaa ohentua ja nukkaantua. Sääli sinällään, kyseessä oli ehdoton suosikkimekkoni. Kävin eilen illalla vierailemassa suosikkimerkkieni kaupoissa ja loppusuoralle pääsivät seuraavat mekot:

Kuva: Esprit

Espritin tumman sinisenä ja mustana saatavilla oleva mekko täyttäisi sisältävän pienet hihat, jollaiset mekkoon haluankin. Kangas kuitenkin näyttää kuvassa kovin ohuelta, joten tämä ei välttämättä ole se kaipaamani vaihtoehto.
Kuva: JackPot

Tätä JackPotin mekkoa saisi mustana, tummansinisenä, petrolina, punaruskeana ja harmaana. Pidemmät hihat ja pidempi helma ovat mieleeni, samoin tuo töihin sopiva kaula-aukko. Ei tarvitse miettiä, voiko kumarrella pöydän ylitse vai ei. Kaikkineen tämä vaikuttaisi tällä hetkellä oikein hyvältä vaihtoehdolta. Ongelmaksi tällä hetkellä on nousemassa vain värin valinta. Ruskean tilalle kaipaisin jotain muuta väriä kuin mustaa, mutta yhtä helposti yhdistettävää kuitenkin.
Kuva: Mexx

Tämä Mexxin mekko taas olisi tarjolla vain tumman harmaana, jossa toki värinä ei ole mitään vikaa. Siinä on kivaa yksityiskohtaa ja pidemmät hihat. Mietityttäviä asioita ovat oikeastaan vain tuo helma, onko se riittävän pitkä vai jääkö se omaan makuuni liian ylös? Pitää tarkastella noita mittoja vielä tarkemmin, sillä muutoin tässä olisi yksinkertaisuudessaankin kivaa yksityiskohtaa eikä ihan perus mekko.

Näiden kanssa siis ongelmoin, että mikä olisi sopiva? Ovathan ne näin putkeen katsottuina kamalan tylsän värisiä kun kaikki ovat tummia, mutta toisaalta kaipaankin sellaista, perus työmekkoa, johon saa sitten huivilla ja kengillä ennemmin sitä väriä. Tai sitten pukea sen yksivärisenä päällensä niinä päivinä kun värit eivät innosta ollenkaan. Siinä mielessä "heikko" värivalikoima noiden kohdalla ei liene ollenkaan huono asia.

Minkä mekon sinä valitsisit?

Since my favourite dress from Monsoon (seen in here) has come to it's end I'm in need for new one. I need a dress fit for work, one I can dress down or dress up. Some neutral color and with sleeves. Yesterday evening I visited my favourite online shops and here are the ones that made it through "final". What do you think? Wich one?

Hope you are all well!

Kommentit

  1. Kaikki nämä mekot ovat tosi kauniita. Jos pitäisi valita, olisi se tuo keskimmäinen , joka on todella klassisen kaunis mekko, ja on mielestäni lähes täydellinen!

    Täälläkin on käyty vaatekaappia läpi, ja ensimmäistä kertaa moneen vuoteen olen tehnyt tilauksia netistä. Halensin paketti on jo tullut, ja Ellosta odottelen vielä. Molemmissa on vielä alennusmyyntien rippeet menossa, mutta löysin sieltä silti syksyyn sopivia vaatteita. Marks & Spencerilläkin olisi vielä alennusmyynnit, mutta budjetti taisi tulla jo vastaan :-(.

    t. Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se JackPot alkaa tässä itseänikin miellyttämään koko ajan enemmän ja enemmän, etenkin kun nämä näitä näin vierekkäin katselee. Sitten onkin enää se värin valinnan vaikeus.

      Alesta löysin minäkin kohtalaisen paljon syksyyn sopivia vaatteita, siinä mielessä olen tyytyväinen, että bongasin osan aleista todella ajoissa. M&S.llä on ihan hyviä aleja, mutta joskus sitä on sitä lompakkoaan kuunneltava, niin ikävää kun se onkin. Onneksi kuitenkin jotain kivaa löysit :)

      Poista
  2. Minua houkuttelee eniten tuo Jackpotin mekko, siinä on silmää miellyttävät mittasuhteet ja harmaa vaihtoehto kuulostaa kivalta. Varsinkin jos harmaa on tumma harmaa ;-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen olen itsekin kallistumassa. Harmaa on hyvin tumma, mutta tarkemmalla tutkailulla, siitä ei ole omaa kokoa enää jäljellä. Mustaa en tahtoisi, on se tummasininen alkanut miellyttämään vaihtoehdoista eniten.

      Poista
  3. Mä olen kokeillut tuota ekaa Espritin mekkoa, ja se on ohut, polyesteria tms., joten voisin kuvitella, ettei ole aina niin mukava päällä (hiostava?). Jackpotin mekko näyttää samanlaiselta, joka mulla on lyhythihaisena ja v-kaula-aukolla; olen tykännyt kovasti. Puuvilla on miellyttävä materiaali. Ainoa miinus on ollut se, että helma on hiukan lyhentynyt pesussa. Mekko ulottui ensin juuri polvilumpion alareunaan, ja siitä mitasta hävisi ehkä 4-5 cm. Silti se on edelleen käyttökelpoinen. No, pakko tunnustaa, että mulla on mekkoja kaksikin, tummanruskea ja tummansininen, kauniita värejä molemmat. Mutta siis summa summarum: Jackpotin valitsisin minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ehdottomasti jos on ohut, niin ei ole oikea vaihtoehto. Tämän kun pitäisi olla kelvollinen (mielellään ainakin) vielä talvellakin. JackPot alkaa vaikuttamaan kaikkein parhaimmalta vaihtoehdolta. Mekkoja en heiltä omista, mutta merkki on muutoin tuttu, niin uskoisin tietäväni kokoni siellä :) Vielä hetken kuitenkin pähkään tämän kanssa ;)

      Poista
  4. Hei Dahlia:)

    Voiko mekkoja koskaan olla liikaa ;)? Kauniita mekkoja kaikki, oma suosikki olisi tuo keskimmäinen ja koska omistan jo talvikäyttöön sopivia mustia mekkoja olisi valintani tällä kertaa harmaa. Yhdistäisin sen mustiin tai sopivan harmaan sävyisiin sukkahousuihin, saapikkaisiin ja kylmällä harmaaseen neuletakkiin... muutkin värivaihtoehdot olisivat kauniita mekon kanssa :)

    Mukavaa mekon metsästystä :)

    Terveisin, Aava

    P.S. Odottelen kovasti Missonin ja Lindexin yhteistyömallistoa, sieltäkin varmasti löytyy mekko poikineen jos vain tykkää Missonin raidoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aava :)

      Kyllä niitä mekkoja voi liikaakin olla, kun eivät meinaa enää kaappiin mahtua. Itsellänikin mustia on riittämiin, joten menin ja tilasin sitten tummansinisenä tuon. Harmaata ei omassa koossa ollut jäljellä enää.

      Olen kevään jälkeen hurahtanut oikein kunnolla raitoihin, joten yhteistyökokoelmaa odotetaan täälläkin. Toivottavasti sieltä jotain kivaa löytyy kaappia piristämään :)

      Poista
  5. Ensimmäistä mekkoa olen tainnut sovittaakin ja se on tosi kivaa, valuvaa ohuehkoa materiaalia. mutta jos olet talveksi hankkimassa mekkoa, se ei oikein ole mielestäni siihen tarkoitukseen paras mahdollinen. Sitä paitsi se on aika avonainen, että jos joudut pöydän yli kumartelemaan, niin tuota,, ööh, tiedät kyllä.
    Keskimmäisen minäkin valitsisin. Ja itseni tuntien, ottaisin joko mustan tai harmaan.

    Ihan vinkiksi vain, sekä Rils´illä että Marc O´Pololla on tuollaisia neulosmekkoja ja mielestäni ihan kohtuuhintaan. Laatu on kuitenkin (minun mielestäni) parempaa kuin vaikka Mexxillä, joka sekin on kyllä ihan hyvä. Sekä Rilsin että MOP:n mekot olen heittänyt pesukoneeseen (kyllä) ja ripustanut kuivumaan märkänä. Ovat pysyneet kuin uusina toistuvista ja toistuvista pesuista huolimatta..kannattaa katsasta siis nekin!

    Mekko on äärettömän kätevä keksintö. Töissä ihan ehdoton ja huivin tai korujen kanssa saa asustettua ihan mihin menoon vain! Itse olen ollut mm. Rilsin neulosmekossa Helsingin Musiikkitalossa hyvin virallisessa tilaisuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Espritin kanssa olisin ehdottomasti topin laittanut alle. Missään nimessä tuollaisenaan sitä ei voi töissä pitää. Materiaalin ohuuskaan ei lopulta puhunut sitä vastaan niin pahasti kuin tuo kaula-aukon antavuus.

      Keskimmäisen mekon menin ja tilasin tumman sinisenä (kuvasta en kyllä erottanut sitä mustasta). Täytyy mennä jossain vaiheessa vilkaista noita Rills'in ja Marc O'Polon versioita. Minusta on vaatteelle suuri plussa, jos sen voi pestä pesukoneessa, ehdottomasti kannatan sellaisia vaatteita :)

      Itsekin laitan aina mekon päälleni, kun en tiedä, mitä muutakaan pukisin päälleni. Ne on helppo asustaa eri näköisiksi ja muutenkin mekot ovat kyllä ehdottomia lemppareita täällä. Siksi ruskean kuluminen onkin aiheuttanut niin paljon päänvaivaa :)

      Poista
  6. Olin tulossa ehdottamaan keskimmäistä tummansinisenä, mutta huomaan että ehdit jo tilata sen :) Kuvia odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Ilmoittivat aamupäivällä laittaneensa sen postiin sieltä, joten tässä nyt sitten odotellaan pakettia. En sitten malttanut olla tilaamatta myös yhtä alepaitaa samalla, mutta valkosia kauluspaitojahan tarttee aina ;)

      Poista
    2. Totta, ja parempi ostaa kun osuu sopiva kohdalle. On kamalaa joutua pakkoshoppailemaan jotakin ajatuksella "no ehkä tää kelpaa, kun ei parempaa löytynyt", jos äkkiä huomaa tarvitsevansa jotain.

      Poista
    3. Näinhän se on, että silloin ei mitään löydy ja kun pakolla vaatteita ostaa, niin ne eivät sovi ollenkaan ja muutaman kerran jälkeen jäävät kaappiin roikkumaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!