London shopping


Miehet menevät shoppaamaan sen mitä halauvat, naiset meevät shoppailemaan keksiäkseen mitä haluavat.

Kuten eilisesssä postauksessa totesinkin, niin vietimme viime viikon tiistain Lontoossa shoppaillen. Yhdessä päivässä ehtii ostamaan vaikka mitä ja ilmeisesti ilman Longchamppia en pääse mistää kaupungista pois. En tälläkään kertaa. Sain puolitoista vuotta sitten vanhemmiltani Wienistä tuliaisiksi Longchampin vyön ja kahden vuoden jälkeen se on edelleen erinomaisessa kunnossa. Nämä voidaan lyhentää itselle sopivan mittaisiksi, joten kilojen katoaminen ei ole ongelma ja vyöt ovat todella hyvää laatua. Hintavia, voi sitä ne kyllä ovat, mutta kun sitä yhtä on pidetty liki joka päivä puolitoista vuotta ja se on edelleen saman näköinen, niin uskaltauduin investoinnit tekemään. Ei tartte muuten miettiä, onko vöitä.





No sitten se Primark ja syy miksi ostosten teko aloitettiin tiistaina jo aamulla yhdeksältä. Hommahan meni niin, että ensin kumpikin Oxford Streetin Primark ja takaisin hotelliin. Jossa huilattiin hetki ja vasta sitten lähdettiin uudelleen liikkeelle. Siinä vaan on vissi ero, meneekö tuohon kauppaan ennen vai jälkeen puolen päivän. Viikonloppuna en menisi ollenkaan. Se kun on edullinen ja sen huomaa kyllä ihmismäärästä mitä pidemmälle päivä kuluu. Aikainen lintu nappaa madon metodilla siis heräsimme ajoissa, söimme ja rynnistimme tekemään täsmäiskut kahteen Lontoon suurimpaan Primarkkiin. En ole kyll suurimmasta varma, mutta nuo ovat valtavan kokoisia. Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin huristimme metrolla kohti hotellia neljän kassin kanssa.

Ensimmäisenä haettiin treenivaatteita. Eivät nämä ehkä ole laadultaan parhaat joita on olemassa, mutta kun samanlaatuinen maksaa Suomessa 20€ ja tuolla 5-7£ niin lieni selvää, mistä haettiin uusia vaatteita niin salille kuin lenkillekin. Lyhythihainen musta salille, fleese ja pitkähihainen sinne alle lenkille ja vielä tuo violettiin taittava salille tai lenkille. Eipähän tartte pestä treeni vaatteita paria kertaa viikossa kuten nyt. Ne muuten kestävät sen pesun todella hyvin, että siinä mielessä laatu on kohdallaan.

Kolme paitaa osastolta "Out of office" ja jokainen Potter-teemainen. Köh. Kotipaitoja ajattelin, kunnes kokeilin tuota sinistä vaakunallista jakun ja farkkujen kanssa ja itseasiassa pidin siitä lookista. Tekstipaitakin voisi sopia. Todellakin vapaa-ajan vaatteita, mutta ei mikään huono idea. Asukuvia todennäköisesti tulossa vielä siitä lookista.

Vain yhdet pyjamahousut, joka on vähän kun ottaa huomioon vaikka viime Irlannin reissun pyjamamäärän. Ei pitänyt ostaa yhtään, mutta nämä olivat niin pehmeät etten voinut jäättää niitä sinne. Yksi musta t-paita ja valkoinen huitulapaita. Tietysti. Ja keittiöpyyhesetti, niitäkin alkaa olemaan kasa. Sitten on tuo pörröisen pehmeä lämmin torkkupeitto. Jota vaan en voinut laskea käsistäni. Joka ei ehkä sovi sisustukseen, mutta se on ihanan lämmin kyllä.

Kotinörtille ostettiinkin sitten kolmet farkut ja kasa treenivaatteita hänellekin. Lopulta siis hyvin tehokas ostosisku. Molemmille muuten ostettiin myös sukkia tuolta, näemmä eivät kuviin päässeet, mutta siis mustia ja valkosia nilkkasukkia. Ei kovin mielenkiintoisia siis. Samoin ostin itselleni yhdet farkut, mutta ne menivät saman tien pesuun. Farkut maksavat sen 10-14£ ja kestävät yhtä hyvin kuin hintavammatkin. Jotain säästöä siis, kotinörtti ei ole kaiketi neljään vuoteen käyttänyt muita farkkuja enää ja kehuu joka kerta niiden kestävyyttä.


Seuraava kohde, pienen huilaamisen jälkeen oli itseasiassa Mark's&Spencer. Sen ostoksiin kuului erinäinen määrä alusvaatteita, joita en vaatekappaleiden luonteesta johtuen kuvannut. Olen hakenut etenkin liivini M&S:ltä jo vuosia, Suomessa valikoima ei ole valitettavasti samaa luokkaa kuin tuolla, joten joka kerta oli kaupunki Lontoo tai Dublin niin sinne suunnataan uusimaan varastoa mikäli se on tarpeen. Jälleen oli, toinen säästökohde ostosten kohdalla siis. Kaikki ei ole Lontoossa Helsingin hinnoissa ja hyvä niin.

GAP on yksi perusvaatteideni suosikki. Olen tilannut verkosta vatteita kotiin ja etenkin t-paidat ovat suosikkejani. Kestävät hyvänä pesusta toiseen. Mukaan lähti myös puuvillainen valkoinen palmikkoneule. GAP:ltä on monesti tullut haettua noita ihan perusvaatteita, tuntuu että joka reissulla löydän sieltä jotain, eikä siis tämäkään kerta ollut mikään poikkeus.


Siinä missä Primarkista kannettiin kasis kaupalla tavaraa pois, niin Boots osoittautui yllättävän vähälle. Kosmetiikkaa olen yleensä tuonut enemmän, nyt huomasin hakevani ennen kaikkea varaston täydennystä. Yksi parhaista primereista joita olen koskaan kokeillut on saatavilla Bootsilta, vanhaa oli vielä, mutta seuraavasta reisusta ei ole tietoa niin varastoon. Kesällä kokeilin No7:n puutereita ja tässä lopputulos, sekä kivipuuteri että irtopuuteri ovat sitten samalta merkintä. Tässäkin kohdassa on todettava, että kesällä ostettuja riittää vielä, mutta varastoon. Nämähän säilyvät avaamattomina vaikka kuinka ja kauan. Sama homma vaselinen Aloe Veran kanssa. Kuvasta puuttuu Selfridgen MACiltä haettu uusi nudehuulipuna, jota varten ostin rajauskynänkin. Ne heräteostokset olivat sitten RealTechniquesin sudit. Rakastan näitä suteja ja meikin teko on niin vaivatonta näiden kanssa. Melkein kaikki sutini ovatkin tältä merkiltä, tuotuna reissuista mutta myös tilattuna netistä. En voi sanoa, että olisin oikeasti tarvitsemalla tarvinnut uusia, menevät siis osioon: Nämä halusin.



Teetä. Joka kerta tunnun kantavan teetä. Olin kummalla saarella tahansa. Teen lisäksi Sainburysilta löytyi joulusuklaat valmiiksi myös. Niin ja joulupäivänä meille tulevat ystävät pääsevät myös testaamaan niitä Brittien joulupöydästä löytyä crackereitä. Pakkohan ne oli ostaa mukaan. Toinen joka oli liki pakko olivat Nandosin kastikkeet. Kävimme syömässä kahdesti tuolla ja olisin voinut joka päivä sitä kanaa syödä. Tosin minä en oikein chiliä kestä, joten Sitruuna&Yrtit olivat oma valinta kastikkeeksi. Kotinörtille vielä vakosipulia, oma suuni ei sitä enää kestänyt. Extrahot meni syntymäpäivälahjaksi tärkeälle ystävälle. Emme ole ainoita Nandosin rakastajia ystäväpiirissämme.


Harrodsilla suurin osa shoppailusta oli ennen kaikkea mielikuvitusselaista. Luottorajathan olisi saanut paukkumaan mennen tullen, joten kortit laukussa päätettiin selvitä käteisellä. Ei muuten tullut mitään hinkua ostaa mitään suurempaa. Charbonnel&Walkerin tryffelit sen sijaan hain kyllä, valkoinen rasia oli herkutteluun ennen joulua, kaksi rasiallista sen sijaan odottavat sinne jouluun saakka. Eli siis kyllä, haimme oikeasti joulusuklaat Lontoosta saakka. Ei olisi ehkä tullut ostettua mutta olin kaukaa viisas ja buukkasin kaksi matkalaukkua takaisin, mennessä oli vain yksi. Pienempi menee isomman sisälle, jonka jälkeen kotoa tulleet tavarat kun mahtuivat pienempään, niin isompihan jäi vain ostoksille. Ei sekään täynnä ollut, mutta kerrankin sai oikeasti ostaa näitä joita harvemmin saan tuotua mukanani tilan puutteen takia.

Harrodin joulupuoli taas oli karvas pettymys. Selvästi se joulun alla nostaa hintansa pilviin verrattuna samaan osastoon heinäkuussa. 32£ joulupallosta on makuuni aivan liian kallis hinta, oli se miten kaunis pallo tahansa. Tämän vuoden suosipalloa emme edes löytäneet enää. Olikohan joulu liian lähellä, vai turisteille (?) suunnatummat edulliset piilotettu jonnekin, mutta omasta mielestäni jouluosasto on parempi kyllä kesällä. Yksi koriste kuitenkin lähti mukaan, kun tämän kullatun (kyllä, kullatun...) tammenterhon näin niin ehdin sanoman Kotinörtille sanat "Thorin Oakenshield" kun koriste oli jo käsissäni. Enkä sitä sen koommin laskenut alas kuin kassalle. Tolkien-fani on Tolkien fani Harrodsillakin. Painavahan se on kuin mikä, enkä tiedä kestääkö kuusi sen painoa, mutta kokeillaan. Jouluosasto ehkä oli pettymys, mutta muuten tavaratalo lunasti kyllä kaikki odotukset kuten aina ennenkin, suurin osa osastoista on nähtävyys itsessään ja kiersimme siellä kyllä hyvän tosin vaikka ostokset pieneen jäivätkin. Onneksi siellä saa kiertää rauhassa.


WB:n studiolla maanantaina tuli tehtyä tietenkin ostoksia. Toimme häämatkalta noita kermakaljatuoppeja kaksi, yksi katosi jonnekin muutossa. Nyt siis kolme lisää. Sisällä olevaa kermakaljaa en juomaan pystynyt, mutta tuopit ovat ehkä parhaita vesimukeja joita olen kohdannut. Ne voittavat mennen tullen kotona olevat lasit. Joten mies totesikin, että nyt ostat useamman, ettei tartte koko ajan tiskata yhtä ja samaa. No minähän ostin kun käskettiin ja nyt noita omaan makuuni täydellisesti muotoiltuja ja hyvin käteen istuvia tuoppeja on siis neljä. Mukaan lähti myös suklaasammakko ja kaksi kirjaa. Kumpikin kirja on Suomeksi hyllyssä, nyt englanniksikin. Kuten kaikki muutkin Potterkirjat kahdella kielellä. Muutama pieni muistivihko lähti myös mukaan, kulutan niitä aika tavalla muutenkin, miksi ei siis suosikki tupani mukaisia.


Olen joskus aikaisemminkin sanonut, että joka reissulta tuon vähintään yhden jääkaappimagneetin. Nyt tuli studioilta yksi ja Lontoosta muuten yksi. Minä joka muuten pidän minimalistista, niin lätkin näitä kyllä jääkaappiini vaikka millä mitalla. Noh, heikkoutensa kaiketi kullakin.

Mukaan lähti myös British Museumista kaulakoru. Tarkkasilmäinen voisi havaita tämän olevan samassa paikassa tehty kun aikanaan tässä postauksessa Irlannista tuodut korut. Voitte arvata mikä määrä hihkumista lähti allekirjoittaneesta kun tajusin nämä matkamuistomyymälässä museossa. Siinä ei paljon auttanut järki vaan tämän nähdessäni olin sitä jo kassalle kiikuttamassa ennen kuin Kotinörtti tajusi edes mitä olin menossa maksamaan. Tuli vain rauhallisena vaimonsa perässä ja totesi, että ainakin menee kokonsa puolesta käsimatkatavaroihin.

Sitten on vielä ne kirjat. Kuten aina, kirjakaupan ohi ei kävellä ostamatta. Muutama irja lähti näiden lisäksi lahjaksi. Tietenkään en kuvannut niitä, lahjan saaja kun taitaa ainakin kuvat selata läpi. Kotinortille lähti tuplaten tämä määrä kirjoja. Mikähän ihme siinä on, että kirjapaun ohi ei tunnu pääsevän missään kaupungissa ilman ostoksia.

Vaan tässä nämä, matkalaukullinen ostoksia, kaikki mieleisiä sellaisia. Tänään palataankin takaisin arkeen ja töihin ennen joulunpyhien tuomaa levähdystä.

Hyvää maanantaita ja upeaa uutta viikkoa!


Men go shopping on what they want, women go shopping to find out what they want.

Long story short: All the shopping I did in London. Loads of Primark I must admit, but since we donät have it in Finland it seem that there is "need" for 6 month worth of stuff I need to get. Some jewelry, some books, some clothes from GAP, a bit of this and that. And the belts from Longchamp. All together a nice shopping amount, most of them made in one day. Some presents as well, not photos taken as you can imagine, most of people getting those read my blog, so you just need to wait for Christmas. But I'm happy with these, at least for a while.

Lovely Monday and great new week!


Seuraa blogiani // Follow my blog:

Kommentit

  1. Ihania asioita olet shoppailut. Lontoossakin olisi tosi kiva käydä pitkästä aikaa. Tämä Singaporehan on shoppailijan paratiisi, en ole oikein vielä päässyt vauhtiin.. Miehelle ostettiin kivoja shortseja, hänelle on niin helppo shoppailla, aina löytyy kaikkea kivaa ja miesten vaatteet ovat tosi cooleja nykyään, persoonallisia kauluspaitoja, shortseja ym. Ei miesten muoti ole tosiaankaan tylsää enää. Mutta kohta keskityn itseeni :) eli juuri niin, että menen shoppailemaan keksiäkseni mitä haluan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se joskus menee niin ,että mitään ei tarvitse kunnes sitten menee kauppaan ja löytää paljon tarpeellista. Antoisaa shoppailua siis!

      Poista
  2. Aaarghh mitä ihania ostoksia, Potter fani sekoaa täällä huurupäiseksi ja kaikki muukin kyllä aiheutta sydämen villiä läpätystä! Mukavaa alkanutta viikkoa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Potter fanille siellä on kyllä vaikka mitä kaikkea ;)

      Hyvää uutta viikkoa Tiia <3

      Poista
  3. Oletpa löytänyt kaikkea kivaa! :) Itse olen miettinyt pitäisikö hankkia RealTechniquesin suteja ja sun positiivinen palaute niistä sai minut enemmän vakuuttuneeksi niistä :). Pitää kyllä varmaan hankkia noi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään niistä. Toki sanon että kokeile ensin yhdellä tai kahdella ennen kuin hankittiin kaikki. Suurin oma suosikki on varmaan poskipunasivellin ja meikkivoidesiveltimet.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!